fbpx

Danēlija Bаženova

Ma tahtsin võtta prillid eest ja näha nagu kotkas.

Tere!
Minu nimi on Danelia Baženova. Elan Tallinnas, kasvatan kahte last, tegelen ennetava meditsiiniga, muutes inimeste toitumist ning elustiili selleks, et säilitada nende tervist.

@Ketogeenius

Prillidega on keeruline, nendeta aga võimatu.

Olen väga tahtnud vabaneda prillidest, mida kannan juba koolist saadik. Nad on kogu aeg põhjustanud mingisuguseid probleeme. Alustades sellest, et võimatu on fööniga juukseid kuivatada, ning lõpetades sellega, et prillidega on ebamugav käia basseinis ning ujuda. Nendeta aga ei näe midagi.

Aastaid pidin ma suvel kandma päikeseprillide all läätsesid, mis väsitasid silmad kiiresti ära. Kui kanda läätsesid, siis õhtuks olid silmad nii kuivad, et ma ei saanud enam rooli taha istuda.

Peamine põhjus, miks ma otsustasin operatsiooni läbida, on see, et ma olen prillidest väsinud.

Olen väsinud nendest probleemidest, mida prillid mulle põhjustavad. Ma olen väsinud, et neid peab igalt poolt otsima. Olen tahtnud tulla koju, panna pea padjale nii, et nad mind ei segaks. Ma tahtsin hästi näha ilma prillideta!

Juhused ei ole juhuslikud

Kõik inimesed, kellega ma suhtlesin, ütlesid, et silmanägemise laserkorrektsioon on väga kiire ja valutu. Keegi minu sugulastest ei ole korrektsiooni läbinud, kuid sõpru, kes julgesid nägemise korrektsiooni läbida, on mul palju. Nad kõik räägivad ühte ja sama: et ainus operatsiooni probleem seisnes selles, et nad kogusid nii kaua julgust selle tegemiseks. See aga osutus nende elu parimaks otsuseks.

Kui ma sain aru, et on aeg lahendada silmanägemisega seotud küsimus, siis doktor Solomatini kliinikust rääkis mulle üks klientidest. Meie ajal on kliinikuid väga palju ning minu puhul on suurimaks mõjutajaks alati soovitused. Ma suhtlesin paljude inimestega, kes on läbinud silmanägemise korrigeerimise operatsiooni ning 8 inimest 10st ütlesid, et doktor Solomatini kliinik on parim.

Ilma igasuguste kahtlusteta läksin ma kliiniku kodulehele, tutvusin informatsiooniga ning võtsin ühendust nende Eesti esindajaga. Ta korraldas kõik ära ja juba mõne aja pärast olin ma Riias. Mind registreeriti hotelli ning anti kõik vajalikud juhised.

Unistused peavad täituma

Siis ma otsustasin, et pärast operatsiooni ostan ma kõik maailma päikeseprillid kokku ning hakkan neid kordamööda kandma oma lemmikus Hispaanias, kus me tihti käime. Samuti lähen ma kohe surfama, kuna jumaldan seda. Surfamine ilma prillide ja läätsedeta on täielik unistus!

Laser nägemise korrigeerimisega seotud konsultatsioonid

Meie kliinik pakub ka täielikku diagnostikat ja ravi abi!

Uuele nägemisele vastu

Enne sõitu muretsesin natukene sellepärast, kas korrektsioon on minu puhul võimalik. Kliinikus aga lahenes see küsimus kiiresti. Enne operatsiooni läbisin ma vajalikud uuringud. Uuringud tundusid mulle põnevad: minu silmi kontrolliti erinevate aparaatidega, millest, kas puhus õhk või põlesid lambikesed, siis paistsid ka pulgakesed, tähekesed ning värvilised klaasikesed.

Diagnostika tulemusena selgus, et minu sarvkest sobib iga tüüpi laserkorrektsiooniks. Arst rääkis igast meetodist ning ma tegin oma valiku.

Ma ei tundnud midagi peale rõõmu. Ei olnud üldse mingit hirmu ega ärevust.

Ma väga tahtsin võtta prillid eest ja näha nagu kotkas.

Täiskiirusel edasi

Kui ma avasin kliiniku uksed, siis nägin ma suurt vastuvõttu esimesel korrusel. Mina pidin aga neljandale minema. Siis ma sain aru, et see on 4-korruseline kliinik ning igal korrusel on palju spetsialiste. See juba tekitab usaldust, sest alati tahad ju tunda, et sattusid professionaalide hoole alla.

Vaatamata sellele, et nägemise korrigeerimine on populaarne protseduur, arvan, et mõned inimesed kardavad seda, sest internetis ei ole piisavalt informatsiooni selle kohta, kuidas kõik välja näeb. Kui ma sõitsin operatsioonile, siis mulle kirjutasid paljud palvega, et ma jagaksin hiljem oma kogemust.

Ütlen kohe, et ei ole tarvis millegi pärast muretseda, kuna see on täiesti valutu protsess. Mulle anti rahusti ning valuvaigisti. Pärast ooteruumis viibimist kutsuti mind avarasse operatsioonisaali, kus arsti rahustav hääl juhendas, mida tegema peab.

Ei jõudnud silmigi pilgutada kui kõik sai valmis

Saalis oli värske ja meeldiv. Ma heitsin diivanile pikali. Ma pidin lihtsalt vaatama rohelist kaugenevat täppi. Alguses kaeti üks silm ja teostati mingisuguseid manipulatsioone. Laseri töö kestis vaid mõned sekundid.

Mingil hetkel ma ei saanud enam aru, mis toimub, kuid mingeid ebameeldivaid aistinguid ei olnud. Opereeritud silm kaeti ning tehti sama teise silmaga.

Kõik toimus nii kiiresti!

Mulle näib, et operatsioonisaalis aeg kaob. Tundus, et ma alles heitsin diivanile, aga arst juba aitab mul püsti tõusta ning rahulikult selgitab edaspidiseid tegevusi. Ma lähen edasi puhkeruumi, tundes end siilina udus. Kõik ümberringi oleks nagu udus. On soov silmad kinni panna.

Esimesed aistingud

Kui ma puhkasin pärast operatsiooni, käis medõde teatud sagedusega tilkasid tilgutamas. Iga korraga hakkas tilgutamise tulemusena üha kergem. Mõne aja pärast kontrollis arst silmi ja öeldes, et kõik on korras, lubas mul hotelli minna. Õhtu jooksul avasin ma vaikselt silmi ning sain aru, et hakkan üha selgemini nägema.

Ootasin põnevusega järgmist hommikut.

Laser nägemise korrigeerimisega seotud konsultatsioonid

Meie kliinik pakub ka täielikku diagnostikat ja ravi abi!

«Ava aken ja vaata!»

Ma ärkasin kell 6.30 hommikul. Ma mõtlesin, et peaks veel magama, kuid mu aju ütles: “Ava aken ja vaata!” Ma ei suutnud vastu panna ning, avades kardinad, sain aru, et ma näen kõike, mis on vastasmaja sildi peal kirjas! See oli väga lahe tunne, kui said aru, et sa ärkasid üles ning näed kõike ilma prillideta.

Samal hommikul ma tulin kliinikusse kontrolli. Arst kinnitas, et silmanägemine taastub ning silmad tunnevad ennast suurepäraselt.

Mulle anti leht informatsiooniga selle kohta, kuidas käituda pärast operatsiooni. Näiteks, ei tohi lubada veel silma sattuda, samuti hoiduda kosmeetika kasutamisest ning sauna ja ranna külastamisest mõnda aega. Põhimõtteliselt ei olnud elulise tähtsusega piiranguid.

Minu soovitus: ärge kahelge sekunditki

Olles selle teekonna läbinud, ma soovitan mitte mõelda nägemise korrigeerimise peale, vaid teha seda. Isegi kui Te olete inimene, kes elab emotsionaalselt raskesti läbi seda, et tegemist on mingisuguse kirurgilise sekkumisega Teie organismi, Te ei saa üldse aru, et miski juhtus

Kui Teie, samamoodi nagu mina, kannatate seetõttu, et prillidega ei saa praktiliselt midagi teha ning nad põhjustavad Teile vähimatki ebamugavust, siis julgelt! Tulge konsultatsioonile!

Kui olete sekundigi selles elus mõelnud selle peale, et tahaksite prillidest loobuda, siis tuleb minna ja teha seda.